Wikileaks ще публикува още 1 млн. документи

  • 21 декември 2012 09:15

  • 709
  • 0
Wikileaks ще публикува още 1 млн. документи
©

Скандалният сайт Wikileaks се подготвя да публикува нови 1 млн. документи, каза неговият основател Джулиън Асандж, пише британският в. Гардиън.

Австралиецът говори снощи пред около 80 свои привърженици от балкона на еквадорското посолство в Лондон. Пред събралите се той заяви: Следващата година ще бъде много напрегната. Ние се подготвяме да публикуваме нови документи. Приготвили сме 1 млн. документи, информацията от тях засяга всяка една страна по света. Подкрепящите австралиеца се бяха събрали пред дипломатическата мисия на латиноамериканската държава държаха свещи и пееха коледни песни. Пред хората Асандж изказа своята признателност на властите в Кито, които му дадоха убежище. Благодарение на Еквадор и неговите жители аз мога да говоря свободно, заяви той.

Асандж от юни се намира в еквадорското посолство в Лондон. Той има издадена заповед за арест от британски съд, заради заведено срещу създателя на Wikileaks в Швеция дело. Австралиецът е заподозрян в изнасилване. Асандж се страхува, че може да бъде предаден на САЩ, където е заплашен от смъртна присъда. Wikileaks стана известен след като публикува секретни документи на Държавния департамент във Вашингтон.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
709 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини