Инициативният комитет: Всеки глас на референдума е важен (видео)

  • 20 декември 2012 12:37

  • 1156
  • 0
Инициативният комитет: Всеки глас на референдума е важен (видео)
©

"Участвайте и гласувайте, всеки глас на референдума е важен". Този девиз издигнаха на кръгла маса днес от Инициативния комитет, който стартира разяснителната кампания за референдума на 27 януари.

На форума присъстваха представители на правителствени и неправителствени организации - синдикатите, представители от ВМРО, Коалиция за България - Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, предаде репортер на novini.bg.

Форумът беше открит от проф. Велко Вълканов, който подчерта, че референдумът е важен, защото той ще докаже енергийната независимост на страната и социалното значение на АЕЦ Белене, тъй като проектът ще бъде реализиран в район с висока безработица. По думите му референдумът е висша форма на народовластие. Той даде за пример Швейцария, в която често се провеждат референдуми и след като сме избрали пътя на демокрацията, и в България трябва да има такива.

Станишев пак говори за ролята на референдума за демокрацията. "Аз лично участвах в събирането на подписите, говорих с хората и те всички казваха искаме нашият глас да се чува по всички въпроси. На финалната права сме на една одисея", заяви Станишев. Всички тук сме наясно, че управляващите ще направят всичко възможно да се осуети референдумът - и законови, и незаконови средства. Те принудиха властта да има референдум и да се оспори решението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от март 2012 г., когато спря изграждането на втората електроцентрала в България.

По думите на Станишев ГЕРБ са му откраднали и променили въпроса за референдума. Трябва да изберем България да е високотехнологична или слаба страна", заяви лидерът на БСП.

Последвайте канала на

1156 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини