Политолог: Всички американски президенти стават личност на годината по дефолт

  • 20 декември 2012 08:22

  • 1251
  • 0
Политолог: Всички американски президенти стават личност на годината по дефолт
© Снимка © Getty Images/Guliver

Списание "Тайм" обяви Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият за личност на 2012 г.

Всички американски президенти стават личност на годината така или иначе. Вместо да обсъждаме политически събития, ние говорим кой е първи, кой е втори и кой е трети. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ проф. Ивайло Дичев. Той подчерта, че това отличие е давано на Хитлер и два пъти на Сталин.

Според журналиста Константин Вълков, хората наистина отделят голямо внимание и говорят само на класациите. Изборът на Обама обаче не е удачен, но за мен това е лесният начин за избор на личност на годината.

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият спечели втори мандат не със кампанията си, а с това, че екип от хора стояха на компютрите, събираха данни и виждаха на коя врата трябва да почукат, чий вот да спечелят, смята Вълков.

По думите на проф. Дичев, държавният глава на САЩ е много умерен и няма да направи някакви резки промени в политиката. Той обаче постигна редица неща, които са важни за света. Но е естествено американски президент да е винаги по дефолт личността с най-голямо влияние, заключи той.

Последвайте канала на

1251 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини