Адвокатът на Сумиста: Не очаквам доживотен затвор за "Килърите"

  • 19 декември 2012 19:21

  • 1573
  • 2
Адвокатът на Сумиста: Не очаквам доживотен затвор за "Килърите"
©

“Моите очаквания са, че Окръжен съд - Шумен няма да накаже моят клиент Петър Стоянов-Сумиста и останалите подсъдими с доживотни присъди, за каквито настоя прокуратурата. Не съм голям оптимист, че Стоянов ще бъде оправдан, но очаквам той да получи по-лека санкция”. Това заяви днес адвокат Иво Найденов, пише ПИК.

Утре се очаква магистратите от Шумен да произнесат присъдите по нашумялото дело “Килърите”. Амбициозната обвинителка Ася Петрова поиска доживотни присъди без право на замяна за подсъдимите Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев, Васил Костов-Кеца и Янко Попов-Туцо. Прокурор Петрова настоя другите двама обвиняеми Петър Атмаджов и Райчо Стойнев, да лежат зад решетките съответно до живот и 20 години.

“По време на делото прокуратурата на няколко пъти допусна груби нарушения. Категоричен съм, че Стоянов не е извършил престъпления и, че дори на първа инстанция да бъде осъден, то на следващите ще бъде оправдан”, подчерта адвокат Найденов.

Защитникът и колегите му по делото “Килърите” ще изнесат любопитни факти по процеса на специална пресконференция в петък.

Последвайте канала на

1573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Vankata

2012.12.19 | 21:30

2
Не доживотен затвор, дайте на всеки от тях по 800 - 900 години затвор, и който успее да доживее ще види свободата отново :))))

2012.12.19 | 20:19

1
Na electrikata tia praseta!Zaedno s advokat4eto

Добави коментар

Водещи новини