Приключи делото „Килърите”

  • 29 ноември 2012 21:39

  • 1797
  • 1
Приключи делото „Килърите”
©

Приключи делото „Килърите” в Шуменския окръжен съд.

Присъдата ще бъде обявена на 20 декември от 9.30 часа, обяви председателят на съдебния състав Димчо Луков след като подсъдимите казаха своята последна дума по делото, съобщи БНР.

И шестимата – Петър Стоянов, Янко Попов, Васил Костов, Райчо Стойнев, Петър Атмаджов и Георги Вълев поискаха оправдателни присъди с мотива, че обвиненията на прокуратурата не са доказани.
Първи се изказа подсъдимият Янко Попов, който бе категоричен: "Децата ми не са яли кървав хляб, не си изкарвам парите с престъпления"

Георги Вълев каза: „Отричам каквото и да участие във всички обвинения. Не съм виновен, не съм лихвар, не съм престъпник. Не съм и Килър и всеки, който ме нарича така, го приемам като лична обида”. Вълев посочи, че целта на процеса е да се съсипе бизнеса му и да се заграбят имотите му от хора, живеещи в неговия регион.

Васил Костов Кеца заяви през сълзи: „Искам да се върна при семейството си. Имам малко дете, което се роди докато бях в ареста. Искам да ми бъде дадена възможност да се грижа за него”. Той поднесе съболезнования на близките на пострадалите и допълни: ”Аз нямам нищо общо. Ако има доказателства и 10 доживотни присъди ми дайте. Чист съм пред съвестта си”

При последните си думи по делото Петър Атмаджов употреби полицейски жаргон: „Не виждам къде съм закован, че съм извършил престъпление”. Той също се разплака пред съда докато прозинасяше: „С това задържане се съсипа живота на още един бъдещ полицай-моят син, когото съм чакал 13 години”.


Райчо Стойнев също призова съдът да го оправдае и заяви, че няма никаква вина и не е укривал хора, докато е бил хижар. А соченият за лидер на престъпната група Петър Стоянов започна последните си думи с благодарности към хората, които са го подкрепяли и се извини за избухванията си в залата. Той посочи спортните си успехи и общественото си положение като председател на Федерацията по сумо. „Искам само и единствено справедлива присъда. Дали съм изкупителна жертва вие преценете. Съдете само по доказателствата. Дали съм жертва ще го каже след 6-7 години съда в Страстбург, посочи Стояно и завърши с думите „Аз съм Петър Стоянов, не Сумиста, не Килъра, не съм убиец”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1797 1

Коментари 1

Добави коментар
BAHARIA

2012.12.02 | 10:31

1
ZAPO$VA ---- NADDAVANETO;;;;;;;;;;

Добави коментар

Водещи новини