Русия: Политиката ни към Сирия няма да се промени

  • 14 декември 2012 13:18

  • 881
  • 0
Русия: Политиката ни към Сирия няма да се промени
©

Русия няма намерение да променя позицията си спрямо Сирия, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Лукашевич, официален говорител на руското външно министерство.

Това изявление бе направено във връзка с думите на говорителката на Държавния департамент на САЩ, че Вашингтон "приветства факта, че руското правителство най-сетне започна да се пробужда, да гледа реалистично на нещата и да признава, че дните на режима на Башар  Асад са преброени". "Ние никога не сме спали", заявил Лукашевич. "И позицията си не сме променяли и няма да променяме", подчертал той. Той добавил, че Русия не преговаря с никого за съдбата на сирийския президент Башар  Асад.
Според Лукашевич обстановката в Сирия е сложна и изрази убеденост, че "всяка форма на конфронтация води до задънена улица". Русия настоява напълно да се използват възможностите на Женевското комюнике, заявил Лукашевич. "Необходимо е да се сложи край на насилието и да се седне на масата за преговори. Става дума за съдбата на един народ, а не за съдбата на един лидер", подчертал дипломатът.

Последвайте канала на

БТА
881 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини