Миков: Готвят се фалшификации с промените в Изборния кодекс

  • 14 декември 2012 08:12

  • 828
  • 2
Миков: Готвят се фалшификации с промените в Изборния кодекс
©

Абсолютно невярно е твърдението, че липсва прозрачност в промените на Изборния кодекс. Това заяви Красимир Ципов от ГЕРБ в сутрешния блок на БНТ.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно от БСП го контрира, че има проблем с прилагането на закона. "Ето сега за референдума ГЕРБ създава комисии, които нямат право според Закона. Тези комисии са създадени само за референдума и нямат нищо общо с парламентарните избори, както пише в закона. Те са изградени на база мандатите, ама не на предишни, защото ГЕРБ нямаше да има превъзходство, смята още той.

Според Ципов колегите им се опитват да внушат на хората едни безпочвени твърдения, че предстоящите избори ще бъдат фалшифицирани. "Опозицията създава едни условия чрез които да забавя този процес, вместо той да е бърз и опростен. Това, което искаме да направим ние е да има пълна прозрачност, да се качват протоколите от изборната комисия в интернет, наблюдатели ще има", каза още той.

2009 година в парламента имаше една конфигурация, която имаше ясен политически облик. Защо 31 районни комисии са с председатели от ГЕРБ, попита Миков.

На въпрос какво притеснява ГЕРБ, че отпадна възможността гражданите да пренареждат листите, Ципов заяви, че те не се против преференциите. Ние приехме изборен кодекс и правим промени, за да отговорим на препоръките на международните организации. ГЕРБ не е БСП и не приема промени в 12 без 5, за да си осигури участие в политиката, категоричен е Красимир Ципов.

Миков заяви, че всичко трябва да мине в коледната суматоха и най-безобидни гаранции се отхвърлят. "Очевидно се готвят за фалшификации", категоричен е той.

Ципов заяви, че днес ще бъде предложено да бъде давано копие на всички партии и организации от протоколите с подпис на председателя на изборната комисия и печат.

Последвайте канала на

828 2

Коментари 2

Добави коментар
Стефан К.

2013.11.16 | 22:36

2
"Очевидното е" колко сте притеснени от изборите догодина. Щом започвате да развивате стратегия какво ще говорите след загубата им... Някакси се чувствам по-спокоен в страната си, когато комунягите са сдухани и се чудят какво ново да измислят, за да манипулират мозъчетата на бедните душици, тяхни избиратели

2013.11.16 | 22:35

1
Очевидно е драги ми смехурко, че напредваме с бърза крачка към гражданска война ако не се махне това апокалиптично правителство. Оносто "комунягите" точно тях подкрепяш а приказваш високопарно колко били сдухани. Ми да сдухани са. Бодигарда на Тато дето не е комунист и дето комунистите "убили" дядо му? Той ли не е комунист драги ми семхурко? Цялото сегашно правителство са "комуняги" вземи си напиши малко домашното тогава започвай да фъфлиш. Имам смътни спомени как измъкнаха Чаушеско от бронетранспортьора...

Добави коментар

Водещи новини