Два нови музея отварят в София

  • 13 декември 2012 12:16

  • 873
  • 0
Два нови музея отварят в София
©

Два нови музея отварят врати в София през следващата година. Това съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при откриване на първия виртуален музей „Сердика – Средец - София”.

За посетители ще бъде отворен подземният археологически музей под базиликата „Св. София”, посочи Фандъкова. „Изпратила съм писмо до г-н Рашидов да го предостави за управление на общината. Едновременно с това до края на следващата година трябва да приключи и довършването на музея за история на София в Софийска минерална баня”, каза столичният кмет. Тези два важни музея в годината, в която София трябва да кандидатства за европейска столица на културата, мисля, че ще ни приближат до успешния финал, подчерта Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Културата, културно-историческото наследство не са просто даване на пари, това е част от икономиката на града”, заяви Фандъкова. Тя посочи, че според второто изследване за културните и творчески индустрии тези индустрии именно са на четвърто място по приходи за града, по създаване на БВП. „Голяма част от хората са заети в тази индустрия и мисля, че за целия град е важно това”, каза Фандъкова.

Последвайте канала на

873 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини