Костов: Оттеглянето на Гугушева е нов позор за СДС

  • 12 декември 2012 08:12

  • 2141
  • 9
Костов: Оттеглянето на Гугушева е нов позор за СДС
© Булфото

Г-н Станишев и г-н Борисов е най-добре да застанат срещу мълчанието и в един дебат да кажат аргументите си "за" и "против"  изграждането на АЕЦ. Ние имаме своите аргументи и можем да кажем защо сме против този референдум. Ние не сме против ядрената енергетика в България, ние сме против изграждането на нова ядрена централа. Защо например не се изгради нов ядрен реактор от ново поколение в АЕЦ "Козлодуй". Това е една от измамите, които е вградена в този  референдум, че ядрената енергетика трябва да се развива, чрез нова централа. Това заяви лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - в сутрешния блок на БНТ.

Ние пак изнасяме електроенергия. Не е вярно твърдението, че внасянето й е много скъпо. Например енергията от АЕЦ "Козлодуй" се продава на вътрешния пазар на по- висока цена, отколкото на външния регионален пазар, заяви още Костов.

Попитан дали се чувства като убиеца на СДС, Костов заяви, че това, което се е разиграло пред очите на всички е абсолютно ясно и очевидно и той няма нужда да се защитава. "Това завърши с нов позор за СДС, те направиха услугата на г-н Борисов с издигането Гугушева като кандидат за нов конституционен съдия, а тя се оттегли. По този начин  за пръв път в България бе унижена цяла политическа сила", заяви още лидерът на ДСБ.

Процесът за избор на конституционен съдия е опорочен. Самата процедура в парламента катастрофира. Ако Борисов е казал, че Екатерина Михайлова го е молила да стане конституционен съдия - той е излъгал. Тя отиде, за да му се представи и да го попита дали от ГЕРБ биха я подкрепили, което е абсолютно нормално и така се прави по принцип. Ако някога съм ходил при Борисов, то това е било преди време, когато си мислихме, че те ще се изпълнят програмата си, заяви Костов.

Истината е, че хората се разочароваха и започнаха да напускат страната, защото правителството не направи нищо, за да посрещне адекватно кризата. Реформите в страната останаха незавършени от последните три правителства - на Саксскобурготски, на Тройната коалиция и на ГЕРБ - и това е причината поради, която страната загуби посоката и за това няма как ние да подкрепяме Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, категоричен бе експремиерът.

"Не можем да разглеждаме целия преход през тези 23 години като провал. Това не е така. България е имала реформи и подеми. Как иначе сме покрили критериите за ЕС или как имаме стабилни банки", попита той.

С Надежда Нейнски не се събираме отново, това го направихме преди 4 години. Идеята за единство е на десните избиратели. Това, което се случва сега е излизането на тази част от СДС, която не иска единство", коментира още той

Въвеждането на Валутния борд през 1997 бе не само, за да преодолеем банковата криза, а и за да спасим бюджета. Нямаше как да го въведем, ако не бяхме направили тогава силни и смели реформи. Ако тогава не сме го разбрали, да го направи сега като видим какво прави Гърция. Защо даде на концесия пристанище Пирея - за да стабилизира парите си, защото те са по-важни от Пирея, заяви Костов.

Последвайте канала на

2141 9

Коментари 9

Добави коментар
СДСT

2012.12.16 | 06:47

9
НА ВАНКАТА ЗАПЛАТАТА МУ БЯГА!!!
Не ме слушай какво ти говоря, а гледай какво правя

2012.12.13 | 13:22

7
Гледах цялото интервю и разбрах, че все още има принципни, умни и отговорни политици, които могат да изведат страната ни от поредната катастрофа в която ни вкараха С втори,СС, АД и ББ.
голлем е Бойко

2012.12.13 | 13:22

8
Бат Бойко е Велик. Ще ви смачка пак всички на изборите. Няма волен,станишеф, доан,костов, куне ,ярешки и сто каба гайди.

2012.12.13 | 11:20

3
Не го слушай какво говори, а гледай какво прави! Той като беше на власт разгроми синята идея, унищожи ЛЯВОЦЕНТРИСТКАТА КОАЛИЦИЯ СДС. След като Софиянски стабилизира държавата и икономиката този раздаде на мутри и ченгета имущество за 30 милиарда. За товаоще не можем да се оправим.

2012.12.13 | 12:59

6
Борда го въведе мавъра! Факт! Най-бедните страни в света са към валутен борд! България просто е една от тях! Това е добро решение за справяне с криза, след 20тина годинки, ще изпреварим умиращите от мизерия гърци! Гарантирано от Костов!
мара и дона

2012.12.13 | 11:20

5
Този не спира непрекъснато да се излага - и за да си и икономист, трябват топки! Докато България е във валутен борд, ще си останем най-бедни в ЕС, а и в Европа, това го разбира и най-тъпия комунистически политикономист, а дори и първокурсник от университета "Карл Маркс" (сега УНСС). Валутният борд е ВРЕМЕННО решение, което тук продължава вече 15 години и спира всякакво развитие! Не подхожда на страна член на НАТО и ЕС и още 15 години да минат - ще е същото! Така че, Обама ще чака още дълго, за да види България, като регионален лидер на Балканите! :D А надежда михайлова не е дясна, не е и лява. Но на Костов пък, му отива, да се съюзява с разни клоуни и циркаджии! Без т..ш.а.ц.и нищо не става!
мушмул

2012.12.12 | 16:12

1
Я ми посочи един икономист с топки в БГ! А примера с валутния борд показва, че изобщо не си наясно икономически - на теб може и да ти се струва, че целият свят е по-добре от БГ, ама явно само си стоиш на село. И пак те питам: дали си мизерник в БГ, Европа или САЩ доколко има значение за теб? Аз лично познавам хора дето мизерстват на доста километри от БГ.

2012.12.13 | 11:20

4
Костов да говори със Стив Ханке и да му предложи да въведат валутният борд и в Гърция! Византийците от край време си се славят като наивни балъци ..... А Костов си е тарикат, бате. Добре, че е той! Без него сме за никъде!

2012.12.13 | 11:19

2
Берлускони като вземе отново властта в Италия, ще въведе валутен борд в Италия и ще викне г-н Костов, да го консултира! Валутният борд е най-доброто решение срещу кризата! Спор няма! Само Костов може да помогне и на Гърция! Ако искат - да го взимат!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини