Проф. Вучков: Гласувам с две ръце за смъртното наказание

  • 07 декември 2012 08:58

  • 1322
  • 3
Проф. Вучков: Гласувам с две ръце за смъртното наказание
©

Смъртното наказание трябва да бъде въведено отново. Аз гласувам с две ръце за него.

Това заяви в студиото на TV7 проф. Юлиан Вучков. Той коментира темите за отмяната на доживотния затвор без право на замяна, смъртното наказание и съдебната система. Ето сега Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на предлага да отпадне наказанието доживотен затвор без право на замяна. Това е демагогия. Това е кощунство, категоричен беше професора. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното винаги танцува между отговорите "може би да" или "може би не" и не взима отношение. Тази грешка не трябва да се допуска. Напротив. Трябва даже да се върне смъртното наказание. Аз лично ще гласувам с две ръце за това, разкри Вучков.

Престъпниците си остават престъпници за цял живот. Много е трудно да промениш характера на един такъв човек и това се случва в изключително редки случаи, защити тезата си Вучков. Ето ви примера Максим Стависки. Пиян уби хора и продължава да води разгащен живот. Имам информация, че продължава да пие и да кара колата си с бясна скорост, разкри професора. За всичко това е виновна съдебната система. Тези магистрати непрекъснато си намират оправдание и не вкарват престъпниците в затвора. Нямало доказателства, не били достатъчно силни доказателствата и тн. Нищо не се довежда до края, това е проблемът, допълни той.

Проф. Вучков не подмина и родните политически дейци. Политиците не искат да има твърди и сериозни наказания, защото ги е страх. На всички е ясно, че за последните 23 години има много политици, които трябва да влязат зад решетките. Именно за това те не приемат закони, които да отговарят на нуждите на хората. Техните закони за съдебната система са меки, уклончиви и неработещи. На тях им е ясно, че ако приемат едни хубави и зрели закони, които работят, това един ден ще се обърне срещу тях и ще ги пратят в затвора, завърши Вучков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1322 3

Коментари 3

Добави коментар
браво,

2014.01.25 | 20:32

3
професорьт тук е много прав-хареса ми
Националист

2012.12.07 | 22:17

2
Разбира се че трябва да има смъртно наказание и присъди над 20 години или сумата им трябва автоматично да преминават в смъртно наказание. Няма само да хрантутим и пазим престъпници - един патрон за макаров или калашник е под лев, така че разходите за изпълнение ще са близки но нула
madmax

2012.12.07 | 22:16

1
Страхуват се от връщането на смъртното наказание,като дявола от тамян.И сигурно с основание.Затова сме на тоя хал.Доста се окраде,а и още има за крадене.Така,че скоро политик зад решетките няма да видим,камо ли на ел.стол.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини