Четириноги шофьори тръгват по улиците (видео)

  • 06 декември 2012 12:09

  • 1936
  • 0
Четириноги шофьори тръгват по улиците (видео)
©

Косматите четириноги са на път да станат истински шофьори, съобщи „Хъфингтънпост".

Треньорът на животни Марк Ветте от Нова Зеландия и екип от специалисти са се посветили на това да учат кучета как да управляват автомобил. Необичайните уроци са част от кампанията на новозеландското общество за превенция жестокостта към животни. Целта им е да изяснят най-често срещаните заблуди, свързани със спасените кучета, пише "Труд".

„Повечето хора вярват, че като приютят изоставено куче, то е второкласен вид животно", каза шефът на новозеландското общество. „Карането на кола демонстрира на потенциалните осиновители на животните, че старо куче може да научи нови номера. Всички нови шофьори са от приюта".

18-месечният гигантски шнауцер е бил оставен на грижите на приюта, след като е станал твърде неудобен за собственика си. Джини, който е на годинка, пък е спасен от лоши собственици, а 10-месечният Бърди бил изоставен на улицата.

Косматите приятели тренирали на сухо няколко седмици преди да се качат в истинска кола. Четириногите шофират в присъствието на човек, който им помага с напътствия и винаги накрая получават заслужена награда.

Последвайте канала на

1936 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини