Пушенето влошава махмурлука

  • 05 декември 2012 21:40

  • 945
  • 0
Пушенето влошава махмурлука
©

Ново изследване на американски учени твърди, че пушенето влошава неприятните последици от алкохола, но не може да посочи причината, научаваме от Би Би Си.

113 студенти водели дневник в продължение на две седмици, записвайки колко пият, колко цигари пушат и какви симптоми на махмурлук изпитват. Учените пресметнали съдържанието на алкохол в кръвта според броя и вида на напитките, времето, за което са изпити, пола, теглото на студентите, пише сп. "Обекти".

"При еднакво количество хората, които са пушели през деня е по-вероятно да страдат от махмурлук," отбелязват авторите на изследването, публикувано в Journal of Studies on Alcohol and Drugs (специализирано издание за изследване на алкохола и наркотиците). Само по себе си пушенето е свързано с повишен риск от махмурлук, посочват те. Тази разлика се проявила обаче единствено в случаите на доста сериозно напиване, при количества от типа на шест бири за един час.

Андрю Макнийл от британския Институт за изследване на алкохола твърди, че не е открит начин да се избегне махмурлука, но все пак съветва: "Не пийте прекалено много, не се обезводнявайте - пийте безалкохолни между питиетата - и избягвайте по-тъмните напитки, които имат по-голям потенциал  да предизвикат махмурлук."

Последвайте канала на

Борислава Борисова
945 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини