40% от абонатите на ВиК Добрич дължат стотици хиляди лева

  • 03 декември 2012 09:23

  • 801
  • 0
40% от абонатите на ВиК Добрич дължат стотици хиляди лева
©

Стотици хиляди лева неплатени смeтки за вода имат села в Добричка област, съобщи Нова телевизия.

40% от битовите абонати на ВиК Добрич са неизрядни клиенти, сочи статистика, направена от екип експерти към ВиК Добрич през последните месец и половина.

Голяма част от парите за вода абонатите не са плащали с години. Парите, които некоректните потребители дължат на дружеството са около 8 млн. лв. Една голяма част от тях са битови абонати.

„До момента няколко пъти така сложихме на масата имената на кв. „Дружба” и кв. „Балик” в гр. Добрич, но също така няколко села с особено големи задължения като Карапелит, Стожер, Черна. Примерно Карапелит над 130 000 задължения на около 210 абоната, които от общо 580, виждате че малко под половината са неизрядни длъжници”, обясни Радослав Русев, управител на ВиК Добрич.

Оказва се, че около 90 абоната от село Карапелит дължат над 90 000 лева за вода и то за години назад.

Кметът на селото Атанас Атанасов прозря, че нарушенията са станали, защото ВиК е имало организационни грешки, а хората просто са се възползвали да отложат плащането към дружеството и така са се натрупали задълженията.

И тук отново по-изрядни са хората в пенсионна възраст за разлика от по- младите семейства. Длъжници обаче са както роми така и българи.

„Няма как да не предприемем мерки към тези хора. Мярката е една – спиране като държа да подчертая, че до тази мярка се е стигнало след като са използвани другите по-коректни по-законови по процедурно последователни мерки”, обясни още Радослав Русев от ВиК Добрич.

За около седмица на 120 абоната вече е спряна водата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини