По-скъпа вода в Благоевград

  • 03 декември 2012 07:28

  • 458
  • 0
По-скъпа вода в Благоевград
©

С около 5 % се очаква да се увеличи цената на питейната вода в Благоевград от януари следващата година. Това заявиха от ВиК в областния център. В момента хората в града плащат две тарифи - по 80 стотинки и по лев и 30 ст. на кубик в зависимост от начина на подаване и пречистване на водата, предаде БНТ.

От ВиК-Благоевград все още не са направили точните разчети, за да кажат окончателно дали увеличението ще остане само пет на сто. Според управителя на дружеството инж. Петър Тунев, корекцията е наложителна.

Ще искаме корекция на цената на водата само в смисъл компенсиране на инфлацията. Знаете, увеличиха се енергоносители, а това дава отражение и то чувствително, каза Тунев.

Предложението за по-висока цена на водата предстои да бъде внесено до края на годината. Ако държавният регулатор одобри повишението хората ще го усетят по джоба си най-късно в края на януари.

„Ток, телефон, вода, кабелна телевизия - всичко се увеличава, а пък пенсиите и заплатите са все на едно и също място. Като има инфлация, да увеличават и заплатите, и пенсиите да ни увеличат", коментира жена, а друга жителка на Благоевград добавя: „Не искам да говоря за младите и безработни хора как ще се оправят".

Хората в Благоевград не могат да си обяснят защо скача цената на водата, след като една голяма част от нея идва от планината и е природна даденост.

Последвайте канала на

458 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини