По-ниски такси за детски градини в Карлово

  • 29 ноември 2012 19:05

  • 2214
  • 0
По-ниски такси за детски градини в Карлово
©

От 1 януари догодина да се въведе система на делегирани бюджети в детските заведения на територията на община Карлово, реши днес Общинския съвет.

Предложението направи кметът д-р Емил Кабаиванов в съответствие с Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006-2015 г.). По този начин се цели децентрализирано финансово управление и утвърждаване на икономическа самостоятелност на образователните институции, предаде Plovdiv24.

Общинският съвет прие намаляване таксите за обслужване в детските градини и ясли, които стават съответно 2,40 лв. на ден за детска градина и 2 лв. за ясли, цената за ползване на детската кухня става 1,50 лв., намалението е с около 10 лв. на месец от съществуващите в момента такси. Решено бе от 1 януари детските градини от селата да станат филиали на градините в Карлово, Клисура и Баня, както следва: детската градина в с. Каравелово ще стане филиал на ЦДГ "Гина Кунчева", градините в селата Богдан и Климент ще преминат на подчинение на ОДЗ "Васил Левски", детските заведения в селата Христо Даново, Кърнаре и Розино стават филиали на ЦДГ "Ана Козинарова" Клисура, градините в Дъбене и Войнягово преминават към ЦДГ "Първи юни", а детските заведения във Ведраре и Соколица да станат филиали на ЦДГ "Вяра, надежда и любов" Баня.

Последвайте канала на

2214 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини