Пращат 3 - годишните деца на тестове

  • 29 ноември 2012 17:22

  • 2280
  • 1
Пращат 3 - годишните деца на тестове
©

Нова идея на образователното министерство предвижда и тригодишните деца от детските градини да полагат изпити.

Целта е специален тест да предотвратява евентуални проблеми в бъдещото обучение. Какво ще представлява препитването все още не е ясно, информира БТВ.

Тестовете ще започнат още през тази учебна година и няма да подлежат на гласуване в парламента, защото са заложени по програма финансирана от Европейския съюз.

„Освен слабите страни тестът ще изследва и силните страни на детето, така че детската градина и след това училището да създаде възможност за развитието на тези силни страни и наистина талантът на децата да бъде открит и развит още в най-ранна детска възраст”, обясни заместник-образователният министър Милена Дамянова.

От следващата учебна година детските градини пък ще могат да приемат деца на 2-годишна възраст. Предложението е залегнало в Закона за и училищното и предучилищно образование.

В момента той позволява в целодневните детски градини да се приемат само деца след навършени 3 години. Предложението за изменение в закона е продиктувано от факта, че в повечето малки населени места няма ясли.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.30 | 03:07

1
Глупости,тия от Герб да си проверят психиката,съсипаха децата - сега искат още хиляда души да взимат големи заплати-не не нужно това.Нали все няма пари от къде ги намерихте сега???

Добави коментар

Водещи новини