Бавят помощите от ЕС, оплакват се от Враца

  • 23 ноември 2012 07:43

  • 912
  • 1
Бавят помощите от ЕС, оплакват се от Враца
© Булфото

Удължава се срокът за раздаването на последния транш хранителни продукти, помощ от ЕС, съобщиха от БЧК-Враца, предаде БНТ. От там уточниха още, че това се е наложило, защото фирмите-доставчици не смогват да заредят складовете наведнъж с цялото количество договорени продукти, а помощите пък не могат да се раздават недоокомплектовани. Все още в нито едно село във Врачанско хората не бяха получили пакета от 50 кг. храни и затова крайният срок е определен за средата на месец декември.

В село Дърманци очакват доставка от близо един тон храни от Червения кръст. Йонка Ценова е със 150 лева пенсия и разчита на хуманитарната помощ, за да изкара зимата.

Благодарни сме, че ни помагат поне малко. Чакаме, като дадат нещо - дадат, като не дадат - живи и здрави, каза тя.

Хората постоянно питат, но отговорът е да чакат. За дългоочакваните помощи, доколкото знам, крайният срок наближава, но не е наша организацията, не знам, каза Димитър Тронков, кмет на с. Дърманци.

Докато по селата очакването продължава, в Мездра почти две трети от правоимащите вече са си получили хранителния пакет.

Изчакваме доставката на още три продукта - олио трябва да ни доставят още 48 тона, боб - още 68 тона и леща - 80 тона, обясни Гергана Михалчева, директор на БЧК-Враца.

От Български червен кръст призоваха всички правоимащи да не губят търпение и да не пропускат да си получат помощите. Всички непотърсени до крайния срок храни ще бъдат дарени на социални домове, казаха от БЧК.

Последвайте канала на

912 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
горски

2012.11.23 | 13:23

1
Какво значи забавили-във Варна не са започвали да ги дават.Дадоха само на циганите защото ги е страх от тях.

Добави коментар

Водещи новини