Фандъкова: Паркингът на "Черни връх" излезе близо три пъти по - евтин

  • 14 ноември 2012 14:09

  • 595
  • 0
Фандъкова: Паркингът на "Черни връх" излезе близо три пъти по - евтин
©

"Паркингът на бул. „Черни връх” струва около 2,5 милиона лева. Ако не беше интегриран заедно с метрото, щеше да струва 8 милиона лева.

Това беше много важен ефект от строителството на метрото, защото така или иначе, тези стени се строят", каза кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти.

В буферния паркинг на бул. „Черни връх” видяхме достатъчно добро пространство за изграждане на театър. Съюзът на артистите, Христо Мутафчиев и главният архитект на София работят за това да подготвят един добър проект за това помещение, което е около 900 квадратни метра, достатъчно голямо, изолирано и отделено, да може да се ползва за култура и изкуство.

"Имаме разговори и с младите художници, които правят графити, да използват пък залите на паркинга за съвременни изложби за графити, така че да направим една интеграция наистина на удобен транспорт и място за изкуство и култура", каза Фандъкова.

"Изградените паркинги, заедно с метрото, са три пъти по-евтини от това, отколкото ако изградим този паркинг съвсем отделно, добави тя.
Подземните паркинги, буферните паркинги са с достатъчно вентилация, достатъчно възможности, включително за хора с увреждания, за които има достъп с асансьор по всички три нива. Оттук нататък предстои организацията – да се подобряват пакетите, които се предлагат на хората", добави още тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини