Шефове в "Пирогов" плашат с оставки

  • 21 ноември 2012 20:05

  • 2036
  • 8
Шефове в "Пирогов" плашат с оставки
©

Скандалите в „Пирогов” се задълбочават. След уволнението на директора на болницата шефове на клиники заплашиха да напуснат в знак на протест. Пред Нова телевизия лекарите се обявиха против махането на Димитър Раденовски.

Главният инспектор от контрола на медицинската дейност в „Пирогов” – доктор Бонев, вече е подготвил заявлението си за напускане. „Тази болница през 2010 година я посрещнахме с 12 милиона задължения и до няколко години ги стопихме и болницата е печеливша. Този акт, който дойде от Министерството на здравеопазването, го намирам като терористичен акт, насочен не само срещу болницата, но срещу националната сигурност”, заяви д-р Боньо Бонев.

Готови да напуснат са и други негови колеги. „Аз заставам зад тази идея като цяло. Тези формални нарушения може да не са законосъобразни, но са целесъобразни. Всичко болници го правят”, заяви д-р Светлозар Сардовски.

„Ще бъдат много оставките”, смята д-р Васил Цанов. Според Държавната финансова инспекция ръководството на болницата е нарушавало Закона за обществените поръчки. Подобни изводи имаше още в докладите на здравните инспектори от 2009 година и от лятото на тази година. През юли стана ясно, че някои от клиниките не отговаряли на заложените стандарти, а част от администраторите са получавали възнаграждения за дублиращи се дейности, което в някои случаи означава 5-цифрени суми на човек на месец.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2036 8

Коментари 8

Добави коментар
ужасът Пирогов

2012.11.22 | 17:18

8
Я мафията сериозно се организира за да запази статукството Пирогов е една от най корумпираните и нагли болници , тук организираната престъпност си има дом Близките на пациентите са всекидневно изнудвани да купуват консумативи на десетократни цени от определени медицински фирми които делят незаконните печалби с алчните докторчета Тук един пирон за елементарно счупване е около 1800лв ,при положение ,че същият в Румъния излиза около 300 лв Нито виждаш това което купуваш чрез измама , нито знаеш дали точно това е необходимо , нито знаеш дали ще го поставят точно него на пациента Фалиралата здравна каса се прави ,че не вижда какво става и се грижи единствено хилядите чиновничета да имат голями заплати , а това че здравно осигурените пациенти вече си плащат абсолютно всичко и то в пъти по скъпо никой не го еня
поклон

2012.11.22 | 08:21

7
В "Пирогов" работят най-великите дктори . През 1996 год. спасиха сина ми. Поклон !

2012.11.22 | 07:52

6
Кога ще има уволнени от ония от МЗ?Сега ще разкарват служители от цяла България в студа за някакъв курс спешна помощ,вместо да се проведе по места-ще се похарчат близо 6.5 МИЛИОНА лева-за хотели и за лекции-вместо да се купят например нови линейки Мерцедес и апаратура
хаха

2012.11.22 | 07:45

5
да си подават оставките, да ходат в долно нанагорнище ако искат. щом има корупция уволения и затвор! само тва ще стегни балканският нрав тука.
Azzzz

2012.11.22 | 07:45

4
Корумпета нагли !!! Вън до един !!!

2012.11.22 | 07:45

3
Ще клекнем ли пред докторската мафия? Защото това си е точно мафия: шефовете крепят Кръсника и карат обикновените доктори да предписват ненужни медикаменти, да събират рекета им (под форма на дарение) и т.н. Това е тест не само за управляващите, но и за цялото ни общество. Именно заради такива лоши практики съвестни хора напускат системата, а и страната.

2012.11.22 | 07:40

2
6efovite vqv vsi4ki bolnici I at nereglamintirani dohodi i komisioni ot remonti i lekarstva

2012.11.22 | 07:38

1
ne im ottarva i zatova shte podavat ostavki zashtoto ako se porazroviat sigurno i te shte zagaziat to se znae ribata mirishe ot kam glavata ako tribva vsichki da plashtat globi i vsichki da gi sadiat ima i drugi deto chakat da idat v pirogov

Добави коментар

Водещи новини