Абсурд! Отпускат 8 евро за лечението на едно дете за месец

  • 21 ноември 2012 07:46

  • 842
  • 1
Абсурд! Отпускат 8 евро за лечението на едно дете за месец
©

Със средства от здравни вноски се покриват разходи на държавата и това не е твърдение само на Българския лекарски съюз (БЛС), каза председателят на Съюза Цветан Райчинов в ефира на Нова телевизия.

Той уточни, че пренасочването на средствата от сектора "Здравеопазване" е една от причините да бъде поискана оставката на министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Райчинов припомни, че Дянков е ресорният вицепремиер и той трябва да направи реформата. "Ние му дадохме, каквото поиска, така че той да може да направи реформата", добави председателят на БЛС. 

Председателят на БЛС каза също така, че е абсурдно Дянков да твърди, че колко повече били парите за здравеопазване. "Това не е така, защото това са парите от здравните ни вноски", добави Райчинов.

Той призна, че са прави хората, които се оплакват от лекарите. "Така е, и в нашето съсловия също има и по-груби лекари", заяви Райчинов.

Председателят на БЛС изрази възмущение и че се падат по 8 евро на месец за лечение на едно дете. 'Всеки сам да прецени дали тези пари са достатъчни", каза Цветан Райчинов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
842 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
долно управление!

2012.11.22 | 18:41

1
Герб престанете да се гаврите с народа видяхме колко струвате!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини