"Кадиевските вълци" поканиха Борисов и "Бистришките тигри" на мач

  • 20 ноември 2012 07:42

  • 1514
  • 1
"Кадиевските вълци" поканиха Борисов и "Бистришките тигри" на мач
©

Жители на пловдивското село Кадиево подготвят бунт. Те се заканват да спрат движението на влаковете, които пътуват по линията Пловдив - София, разказва в репортаж Нова телевизия.

Причината за недоволството е това, че селото все още не е получило компенсация от правителството за това, че на сметището, което се намира само на 700 метра от Кадиево, бяха депонирани 300 хиляди тона софийски отпадъци. Управляващите са обещали още преди пет години да отпуснат заради това 5 млн. лв. на селото.

Хората от Кадиево твърдят, че заради сметището се носи адска миризма. Жена споделя, че най - страшно е през лятото. Тя се оплака, че заради отпадъците, които са в близост до селото, внучето й има здравословни проблеми и му е окапала косата. По думите й, всички лекари и професори са категорични, че проблемите на детето произлизат от отровните миризми и зарази, идващи от сметището.

Хората са решили, че за да съберат пари за нуждите на селото местният футболен отбор "Кадиевските вълци" кани премиерът Бойко Борисов и  "Бистришките тигри" на футболен мач. Целта им е приходите от него да помогнат на селото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.21 | 14:02

1
А летище имат ли,като ги канят?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини