Марин Райков поиска отсрочка за полетите на "Бистришките тигри"

  • 24 април 2013 16:21

  • 2253
  • 3
Марин Райков поиска отсрочка за полетите на "Бистришките тигри"
©

Служебният премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май поиска още малко време преди да реши дали Министерският съвет да обяви полетите на предшественика му Бойко Борисов с правителствения "Авиоотряд 28" или да обжалва решението на Софийския административен съд за отмяна на мълчаливия отказ на кабинета да даде тази информация на медиите.

Скандалът с превозването с правителствения самолет на отбора "Витоша" (Бистрица), в който риташе бившият министър председател, за футболен мач с отбора "Чавдар" (Етрополе), който пък е собственост на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, избухна в началото на септември 2012 г. Оттогава кабинетът на Борисов и "Авиотряд 28" отказваха да дадат информация за полетите на звеното извън рейсовете с правителствени делегации. Мълчаливият отказ обаче бе обжалван от журналист на бТВ и миналата седмица САС отхвърли доводите на Министерския съвет, че данните трябва да се дадат от "Авиоотряд 28", а не от кабинета. Съдът реши, че исканата информация не е насочена срещу националната сигурност, обществения ред в държавата и не може да се ограничава конституционното право на всеки гражданин да получава и разпространява информация от държавните органи.

Чувам силни гласове за това, че едва ли представлява обществен интерес маршрутът на движение на бившия министър-председател. Това отговори днес министър-председателят Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май на въпрос дали Министерски съвет ще изпълни задължението си да предостави информация за писмените заявки за ползване на Авиоотряд 28 за един минал период.

Аз съм на мнение, че трябва да бъде давана определено исканата информация. Това е моят принцип и винаги съм се придържал към него", каза Райков. „Чувам силни гласове за това, че едва ли представлява обществен интерес маршрутът на движение на бившия министър-председател и дали е подходящо ние да даваме информация за маршрута на неговите придвижвания. От друга страна имаме конкретно решение. Ще видим, ще преценим, и в съответствие с изхода от вътрешната дискусия, ще решим какво да направим по този случай", каза той. Райков посочи, че не става дума за предоставяне на информация от гледна точка на разходи, а на конкретни маршрути и лично той има нужда от малко повече време.

Последвайте канала на

Novini.bg
2253 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kik

2013.06.09 | 22:55

3
пак се правят някакви покривания и закривания ...предизборно! трикракият стол на диктатурата започна вече да се срива. ГЕРБ надминаха и КГБ. ГЕРБ са опасни за всеки един нормален гражданин, опасни са за държавата. Никога повече милиционерите на власт!

2013.06.09 | 22:54

2
не казват къде е летял . защо ли. фирма ипон на бат бойко е била доста мощна.а самолета се е позвал за лични нужди. да плаща сега
322

2013.06.09 | 22:54

1
Райков, бъди мъж и кажи всичко. Няма смисъл да прикриваш Борисов, много се е осрал и ще лъсне скоро. Селския тарикат е харчил народни пари и трябва да отговаря. И ДА ТИ ПОДСКАЖА - ИМА ПОЛЕТИ ДО ДУБАЙ И ВИЕНА, КЪДЕТО БОРИСОВ ТАЙНО СЕ Е СРЕЩАЛ С ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА, РАЗХОДИ ПО ХОТЕЛИ И ДР. МНОГО ПАРИ СА ИЗНЕСЕНИ И ИЗПРАНИ ОТ ТЯХ - ДВАМАТА, НО СЕ КРИЕХА, ЗА ДА МИСЛЯТ ХОРАТА, ЧЕ НЕ СА ЗАЕДНО. БЪДИ МЪЖ ДО КРАЙ.

Добави коментар

Водещи новини