Лагард: Споразумението за дълга на Гърция трябва да се основава на реалността

  • 17 ноември 2012 21:21

  • 810
  • 1
Лагард: Споразумението за дълга на Гърция трябва да се основава на реалността
©

Споразумението между кредиторите на Гърция за намаляване на огромния й дълг трябва да се основава на реалността, а не на самозалъгване, заяви преди напрегнатата среща с европейските лидери шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, цитирана от Ройтерс.

Според Лагард, която съкрати посещението си в Азия, за да може да присъства на срещата на Еврогрупата във вторник в Брюксел, е важно едно такова споразумение да осигури трайно решение за гръцкия дълг, за да бъдат избегнати продължителна рецесия и нови щети за икономиката на страната.

"Аз винаги се опитвам да бъда конструктивна, но съм движена от две цели", каза тя в интервю за Ройтерс. По думите й първата е цел е за Гърция да бъде създадена и одобрена "програма, която е стабилна, която е убедителна днес и ще бъде устойчива утре, която се основава на реалността, а не на самозалъгване".

"Втората цел е да се запази целостта, надеждността и качеството на съветите, които даваме", допълни Лагард.

МВФ и правителствата от еврозоната спорят как да намалят мащабния дълг на Гърция, което бави отпускането на поредния спасителен транш от 31 милиарда евро за Атина, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
810 1

Коментари 1

Добави коментар
Серсемов

2012.11.19 | 12:42

1
Няма как да стане това, ЕС се управлява от романтични безволеви серсеми и меки китки.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини