Политолози: Светият синод вкара църквата в криза

  • 16 ноември 2012 17:30

  • 580
  • 0
Политолози: Светият синод вкара църквата в криза
©

"Хората, които са в Народното събрание и в управлението нямат представа какво правят", заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ политологът Татяна Буруджиева.

Тя бе категорична, че наистина хората догодина трябва да бъдат абсолютно сериозни при избора на народни представители.  От своя страна политологът Петър Аврамов каза, че не може да коментира изборите пред следващата година.

Аврамов коментира проекта "Южен поток". По думите му, България трябва да поддържа много добри отношения с Русия. Според него "Южен поток" може да попречи на проекта "Набуко".

Татяна Буруджиева каза, че не може да коментира "Южен поток", но заяви, че се интересува от 20 - процентното намаление на цената на синьото гориво. Тя припомни, че 2013 година е скоро и тогава наистина ще стане ясно колко ще поевтинее парното.

Във връзка със скандала в Българската православна църква, Буруджиева заяви, че се надява да се прояви мъдрост. "Каквото и да говорим за благопочившият патриарх Максим, той успя да преведе църквата през много тежки времена", добави тя и поясни, че това трябва да е водещо при избора на нов патриарх.  От своя страна Аврамов заяви, че вярата е хвърлена в криза, защото никой от Светия синод не е изчакал да минат 40 дни от смъртта на дядо Максим.

Последвайте канала на

Десислава Станева
580 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини