Прогноза за времето

  • 31 август 2024 11:59

  • 373
  • 0
Прогноза за времето
© pixabay

През нощта все още на места в югоизточните и планинските райони ще има краткотрайни валежи, значителни по южното крайбрежие. Това съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Утре над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обяд все още ще има валежи от дъжд, в процес на спиране. Около и след обяд над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 28°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд все още на отделни места по южното крайбрежие ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, в сутрешните часове все още на изолирани места ще има слаби валежи. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 13°.  

      Изпращаме август със слънце и дъжд, къде обявиха жълт код за валежи

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове, над източните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, на места там - и краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, в западната половина временно ще бъде тихо. Температурите слабо ще се повишат.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини