Изпращаме август със слънце и дъжд, къде обявиха жълт код за валежи

  • 31 август 2024 06:31

  • 2353
  • 1
Изпращаме август със слънце и дъжд, къде обявиха жълт код за валежи
© pixabay

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код за интензивни валежи в Бургаска област. Предупреждението е за днес, 31 август.

Очакваните количества на валежите са до 25-30 литра на квадратен метър, локално са възможни и повече. Ще има и условия за градушки.

Над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа  слаб, в Източна България – умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 27°.
  
По Черноморието ще е дъждовно, по южното крайбрежие със значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
  Заради циклона: Гръмотевични бури по Черноморието, очакват се валежи до 200-300 л/кв. м

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни в следобедните часове. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 19°, на 2000 метра - около 12°.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.31 | 09:14

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини