Прогноза за времето

  • 21 август 2024 12:43

  • 240
  • 0
Прогноза за времето
© Novini.bg/ Canva

През нощта ще се изясни почти над цялата страна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.           

Утре ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. По-значителна ще бъде над планинските райони на Западна и Централна България, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина също ще превали и прегърми. В Западна и Централна България ще духа слаб и умерен вятър от северозапад, в Източна - от север-североизток. Максималните температури в повечето места ще са между 29° и 34°, за София – около 29°.

Проф. Рачев: Валежи днес и утре, после - изпепеляваща жега

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури в повечето места ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е около 27°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна в следобедните часове, когато ще се развие и купесто-дъждовна, и главно в западните и централни дялове на Стара планина и Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 16°.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
240 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини