Предупреждение от първа степен за горещини днес

  • 22 юни 2024 06:48

  • 4954
  • 3
Предупреждение от първа степен за горещини днес
© Novini.bg/ Canva

Предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време в цялата страна издаде от днес за утре, 22 юни, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Максималните температури утре ще са предимно между 35-38 градуса, по Черноморието - малко по-ниски, се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

За днес жълт код за горещо време с максимални температури до 35-38 градуса е издаден от НИМХ за 16 области от страната.

Времето днес

В седмичната прогноза за времето у нас от 22 до 27 юни на НИМХ се информира, че през почивните дни времето ще бъде слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, но в по-голямата част от страната ще остава без валежи. Изолирани краткотрайни следобедни превалявания са възможни в планините в Югозападна България. Главно по Черноморието ще духа слаб до умерен източен вятър, в останалите райони ще бъде почти тихо. 

Максималните температури ще бъдат между 34 и 39 градуса, по крайбрежието на морето - 26-28 градуса. Жълт код за горещо време с температури до 38 градуса издаде за цялата страна за утре НИМХ

През първата половина от следващата седмица в низините ще се задържи горещо и предимно слънчево време. Купеста облачност ще има след обяд над планините, а от вторник, 25 юни, и над планинските райони в Западна и Централна България. 

Към сряда-четвъртък, 26 и 27 юни, се повишава вероятността за локални краткотрайни валежи и за гръмотевични бури. Дневните температури слабо ще се понижат. По Черноморието ще остане слънчево, с до умерен източен вятър и с температури около 30 градуса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4954 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.22 | 14:35

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
гларус

2024.06.22 | 08:11

1
На плажа е бахър-уринираме си в морето и се кефим .
простаци

2024.06.22 | 09:32

2
Аз пък дефекирах там преди ти да влезеш така, че уринирай си - не ми пречиш. Може даже и да си хапнеш.

Добави коментар

Водещи новини