Ще изпратим февруари с нетипично пролетно време

  • 21 февруари 2024 13:59

  • 1193
  • 1
Ще изпратим февруари с нетипично пролетно време
© Pixabay

Потвърждават се прогнозите за очаквани пролетни температури към края на тази  седмица, като температурите до края на тази седмица ще се повишат и ще са между 10-15 градуса над климатичната норма, информират от Meteo Balkans. 

На фона на прогнозите за очаквани циклони към края на февруари. Прогнозите към днешната дата (21.02) се изместиха към 27-февруари и 3 март.

Времето ще се задържи с разкъсана висока облачност, която в много райони ще намалее до слънчево време. В низините и котловините ще има условия и за намалена видимост, и там температурите ще се задържат по-ниски. По-приятно ще е времето над Дунавската равнина.

Температурите към 23, 24,25 и 26 февруари над Централна България и Горнотракийската низина ще надминат 18-19 градуса по Целзий. Възможни са и температури от над 23 градуса по Целзий.

След този период е много трудно да се прогнозира, поради динамичният характер на атмосферата и огромната разлика в температурите между Южна и Северна Европа. 

Климатологът Симеон Матев с плашеща прогноза за екстремни събития лятото и есента

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1193 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.21 | 19:29

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини