Женският месец ни носи сняг и поледици

  • 15 февруари 2024 10:14

  • 16564
  • 1
Женският месец ни носи сняг и поледици
© Pixabay

Средно температурите през уикенда ще се движат между 9 и 14 градуса. За София средната температура ще бъде 11 градуса, а неделя, когато се очаква захлаждане, ще е 9°. Очакват се и превалявания, които ще започнат в събота през нощта. Особеното е, че те ще започнат в западните райони. Има условия за поледици и неделя през деня ще продължат главно в централните части от страната. Това каза синоптикът Петър Янков за "България сутрин".

Той поясни, че в населените места валежите ще са от дъжд, а в планините - мокър сняг.

"По-съществени ще бъдат валежите в Предбалкана и Централна Стара Планина, в Рила и Пирин не се очакват валежи през почивните дни. През следващата седмица ще превали в понеделник и вторник в западните райони. Валежите ще бъдат слаби, отново има условия за поледици. След този период - от четвъртък започва чувствително повишение на температурите", допълни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му над Балканите има специфична синоптична ситуация.

"Бързи въздушни маси ще преминават от Атлантическия регион към централните части на Европа и ще преминават през Балканите, като ще се редуват топли и студени въздушни маси. Но специални тези валежи, които ще се осъществяват в следващите дни, ще бъдат от този пренос. Ще има и мъгли, особено в сутрешните часове на съботния ден. Те ще бъдат по-трайни и около обед видимостта ще се подобрява", коментира още синоптикът.

Янков подчерта, че в края на февруари се очакват по-интензивни валежи.

"На 26-27 февруари се очаква нова снежна покрива в планините, тя ще е около 5-7 см. И се очаква март да започне с по-студено време и валежи от сняг", завърши той.

Пролетно време до неделя, от сряда започват снеговалежи

Последвайте канала на

Десислава Станева
16564 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 10:25

1
❤️ Г­о­­­р­е­щ­­­и­­­ ­­м­­о­­м­и­­ч­­­е­т­а­­­ ­­в­­и­­­ ­­­о­ч­­а­­к­­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­­1­­­8­­­.­­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини