Ето какво ще бъде времето днес

  • 04 декември 2023 06:36

  • 2141
  • 1
Ето какво ще бъде времето днес
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

От понеделник валежите ще спрат. До средата на декември времето у нас ще е с параметри, близки до обичайните – късноесенни дневни температури в интервала от  5 до 10-12 градуса, чести валежни обстановки покрай преминаването на циклони от Средиземноморието и кратки тихи, слънчеви периоди с мъгливи сутрини.

След студения фронт в неделя, в понеделник валежите ще намаляват и ще спират. Облачността от запад на изток ще се разкъсва към слънчево време и до края на деня това ще се случи над почти цяла България, без крайния югоизток. Дневни температури ще са между 3 и 8 градуса. В часовете до обяд ще вали дъжд и мокър сняг на много места в югоизточната половина на страната, на североизток, по Черноморието, в Източна Стара планина, Странджа, Сакар и Източните Родопи.

Вторникът ще е облачен и мъглив сутринта, но валежи са малко вероятни. Сряда и четвъртък с развитието на циклон от Средиземноморието ще се създаде валежна обстановка. В първия от дните валежите ще са от сняг в планините на запад и дъжд в ниското. По-значителни ще са количествата около крайбрежието. В четвъртък с преминаването на размит студен фронт ще има условия и за снеговалежи и по високите котловини на запад, в Предбалкана и на места на североизток.

В петък още в ранните часове облаците ще са минимални с изгледи за слънчев ден със сутрешни мъгли в котловините, низините и покрай водоемите. В събота ще е облачно, но сухо. А в неделя страната ни ще е под влияние на обширен средиземноморски циклон с валежи, дори на места интензивни, но от дъжд.

Какво време ни очаква другата седмица

В седмицата 11-17 декември времето се очертава да е по-спокойно. Повишена вероятност има вторник-сряда да премине студен фронт с оскъдни валежи от дъжд и сняг и сравнително по-ниски температури с градус-два. След това, до неделя, ще има минимална вероятност за валежи и постепенно затопляне. Около 15 декември за кратко дневните температури ще се повишат до 8-13 градуса.

Последвайте канала на

Калина Христова
2141 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 10:57

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини