Порадвайте се на тези топли дни, идват дъжд, сняг и студ

  • 30 март 2023 13:10

  • 7649
  • 1
Порадвайте се на тези топли дни, идват дъжд, сняг и студ
©
Слушай новината Слушай новината

Студено беше времето тази сутрин. Минималните температури в повечето райони, включително и на морския бряг, са отрицателни. През деня със слаб до умерен вятър от юг-югозапад ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса. Ще бъде слънчево, с повече облаци и изолирани превалявания в Западна България.

През нощта над цялата страна облачността ще се увеличи и на места, отново в Западна България, ще превали дъжд. Температурите утре ще бъдат съществено по-високи, в сравнение с днес, минималните между 2 и 7 градуса, максималните между 17° и 22°, в София около 18°.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен вятър от запад-северозапад. По-значителна облачност ще има преди обяд над източната половина от страната, където на места все още ще превалява дъжд.

Много ветровито ще се задържи времето в планините. Ще духа силен северозападен вятър. Облачността ще е значителна, а преди обяд на места главно в масивите от Централна и Източна България ще има краткотрайни валежи от дъжд и сняг.

През почивните дни облачността ще е променлива и на места, повече в събота след обяд и през нощта срещу неделя, ще има валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици.

Времето се затопля

В началото на новата седмица с умерен и силен вятър ще нахлува по-студен въздух. В понеделник ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество.

Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Във вторник валежите ще отслабнат и ще са на по-малко места.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7649 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПАУНОВ

2023.03.30 | 16:30

1
ВИЕ СТЕ ЖИВОТНИ! ЗАТОВА СЕ ЧИФТОСВАТЕ, КАТО У СТАДОТО, НА СЛУЧАЕН ПРИНЦИП. ПРИ ХОРАТА НЕМА СВОБОДНА ЛЮБОФФ. НЕМА РАЗВОДИ, НЕМА ИЗНЕВЕРИ.

Добави коментар

Водещи новини