От понеделник времето се стабилизира

  • 10 юни 2022 08:16

  • 964
  • 0
От понеделник времето се стабилизира
© Pixabay

Днес и утре е върхът на синоптичната обстановка, а от неделя започва да отслабва, да се стабилизира атмосферната циркулация и в понеделник, вторник, след което от сряда, ни чака една много хубава и топла седмица, прогнозира пред бТВ климатологът проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора.

По думите му месец юни ще се окаже по-валежен от нормалното, а не по сух, каквито бяха прогнозите за него.

Kога спират валежите?

"Гърция практически ще отнесе по голямата част от валежа в  зависимост от това къде ще мине центъра на циклона. Градушки с голям интензитет не се очакват, защото температурите не са толкова високи", отбеляза още той.

Според климатолога от понеделник, със стабилизирането на атмосферата, ще вали пак следобедните часове. "От понеделник ще видим слънце, ще си грее до обед по шареничко, след което вече започва едно затопляне, така че от 18 и особено от следващата събота ни чака до към 25 градуса, топло и много слънчево време", каза проф. Рачев.

По думите му още от понеделник започват да затихват нещата в Източна и  Североизточна България, докато в Западна и Южна петък и събота ще са върхът на синоптичната обстановка, а след това ни очаква затопляне с по-високи температури.

Десислава Станева
964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини