37 градуса на сянка в Русе

  • 22 юни 2012 15:43

  • 1345
  • 2
37 градуса на сянка в Русе
©

Максималната температура в Русе към 15 часа достигна 37 градуса на сянка. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Най-горещо на този ден е било през 2002 г., когато термометрите са отчели 37,7 градуса, сочи статистиката на метеоролозите.

От хидрометеорологичната станция обаче обясниха, че до края на деня температурата може да се повиши още и да мине рекорда за този ден, поставен преди десет години. "Не сме получавали сигнали за припаднали хора по улиците, вследствие на горещините", съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе.

Относно полагането на труд при високи температури, директорът на Инспекцията по труда в Русе Ирена Николаева обясни, че няма императивна норма, която да задължи работодателят да прекрати работата на служителите си или да намали работното време. Той обаче е задължен да осигури здравословни и безопасни условия на труд.

"Всяка година през летния период призоваваме работодателите да обърнат серизно внимание и да предприемат повече организационни мерки, с които да ограничат вредното влияние на високите температури върху служителите си. Те могат да осигурят хладно помещение, студена вода, по-чести почивки, както и да разместят работното време", обясни Николаева.

Последвайте канала на

БТА
1345 2

Коментари 2

Добави коментар
Siesto

2012.07.07 | 22:34

2
Кога най-накрая и ние ще направим най-логичното - да съобразим работното време с климата на страната си? Време е за сиести, не може да очакваш един работник на открито на магистралата, примерно, или пощальон, да работи на 37 градуса на сянка. Все пак, не сме Исландия, 99% от летата ни са с високи средни температури.

2012.06.29 | 15:48

1
Daite da sprem slunceto.Kak moje!

Добави коментар

Водещи новини