До 40 градуса следващата седмица

  • 04 юли 2024 10:22

  • 753
  • 0
До 40 градуса следващата седмица
© Novini.bg/ Canva

Днес ще бъдат последните валежи, започва по-продължителен сух период. Днес по-интензивно ще вали в Източните Родопи. Късно следобед и през нощта ще превали на юг от Бургас. Няма опасност от градушки, в планината не е толкова опасно. Районите със земеделски земи ще бъдат защитени. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Петър Янков в ефира на "България сутрин".

По думите му сухият период ще продължи до средата на следващата седмица. В този период максималните температури ще бъдат между 35 и 40 градуса. 31-36 градуса пък ще бъдат температурите този уикенд, като София ще бъде най-хладната столица на Балканите.

По цялото Средиземноморие времето ще бъде топло и без валежи. Проливни валежи ще има в Северна Италия, уточни Янков.

Какво време ни очаква днес?

Синоптикът добави, че между 24 и 26 градуса е температурата на морската вода по нашето Черноморие. През почивните дни вълнението на морето ще се усилва, ще започне да отслабва от понеделник и ще се появи мъртво вълнение, предупреди Янков.

"Почти цялата следваща седмица ще мине на фона на горещото време, разхладителни валежи ще има в сряда и четвъртък, включително по Черноморието, където температурите ще се движат около 30 градуса", каза още синоптикът.

Прохлада може да намерим по планините, където дневните температурите ще бъдат между 14 и 18 градуса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
753 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини