„Ледени дни“ идват

  • 11 януари 2022 08:03

  • 5263
  • 2
„Ледени дни“ идват
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ако снеговалежът не се усили, вероятно ще се разминем със символична снежна покривка.

Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ климатологът проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора.

По думите му в София е трябвало да завали още снощи, а тази сутрин се наблюдават само „заблудени снежинки“.

В Предбалкана обаче вали и във Враца снежната покривка е 10 см.

Почти в цялата страна е обявен код "Сняг"

Във всички планини вали и е истинска зима, каза климатологът. В Родопите снеговалежът ще продължи до утре сутрин. След това обаче ще спре.

В Рила, Пирин, Родопите и Западна Стара планина ще има повече сняг, но на останалите места снежната покривка няма да е много голяма.

Сряда и четвъртък ще бъдат „ледени дни“. Има голяма вероятност максималните температури да не превишат 0 градуса.

След това обаче ще има повече слънце и температурите отново ще бъдат по-високи от нормалните за януари, каза още проф. Рачев.

В събота отново има вероятност за снеговалеж.

"Два-три дни, то е срамота. Това е третият случай на псевдо зима с много сняг", каза климатологът.

Десислава Станева
5263 2

Коментари 2

Добави коментар
¸¸¸.Бoриcлaвa Йoвчeвa.¸¸¸

2022.01.11 | 08:46

1
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI
Стаматис

2022.01.11 | 10:21

2
Райчев=познаваемост 10%!Този само се кичи с титлата професор, а не е направил една точна прогноза през последните 10 години, в които стана медиен "герой" на прогнозите!

Добави коментар

Водещи новини