Какво ще бъде времето днес?

  • 12 май 2021 07:00

  • 744
  • 0
Какво ще бъде времето днес?
©

Започва дълъг период с динамично време. В сряда ще е слънчево и тихо до обяд с температури в ранния следобед между 22 и 27 градуса. В следобедните часове над страната от запад ще преминава студен атмосферен фронт. Ще има условия за следобедни пролетни бури с моментни силни пориви на вятъра, краткотраен интензивен валеж, гръмотевична активност и градушки.

Бурното време ще обхване последователно западните райони и централните части на Северна България. По-късно през нощта, макар и по-слабо, ще превали и в някои райони на североизтока.

В сила е жълт код за опасно време с очаквани валежи между 20 и 35 литра на квадратен метър за денонощието.

Ще бъде ли хубаво времето за абитуриентските балове?

В планините времето ще е рисково за туризъм в масивите в западната част на страната. Температурите в най-топлата част на денонощието ще се колебаят от 9 градуса по високите върхове до 15 градуса в ниските райони.

Около Черноморието времето ще е слънчево и сухо през целия ден с температури следобед между 17 и 20 градуса.

До края на седмицата ще има следобедни превалявания – в четвъртък отново повече в централните и западните райони, а в петък и на изток. През почивните дни облачността ще е динамична със сравнително по-малко валежи в събота, когато и температурите ще отбележат максимума тази седмица.

Novini.bg
744 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини