Без сериозни снеговалежи до средата на януари, заяви проф. Георги Рачев

  • 31 декември 2019 09:17

  • 4202
  • 4
Без сериозни снеговалежи до средата на януари, заяви проф. Георги Рачев
©

Застудяването ще е краткотрайно - днес и утре, а после около Йордановден и Ивановден, когато ще вали и сняг. Поне до средата на януари не се виждат сериозни снеговалежи.

Това каза пред БНР климатологът проф. Георги Рачев.

Той коментира и чистотата на въздуха в София: "Софиянци днес дишат доста по-чист въздух от това, което е било преди 20-30 години. Първо, защото изчезна "Кремиковци". Второ, защото има наченки на гражданско общество - хората са недоволни от всяко едно управление, така трябва да бъде. Гражданите дори не разчитат на институциите, а правят, макар и елементарни, изследвания за чистотата на въздуха. Ние се борим за по-чист въздух".

Идат сняг и студ

Той уточни, че преди години никой не се е интересувал какво има във въздуха.

"От август месец преживяваме в доста по-топло и по-сухо време", посочи проф. Рачев.

"Не е възможно в 21 век да разполагате с язовир като "Студена" и 100 хиляди души да са без вода. Това е едногодишен изравнител, т.е. язовирът е трябвало да бъде пълен поне 5 пъти повече, както е било в предишните години", категоричен беше той. Не е проблемът в природата, добави климатологът и уточни, че една трета от населението на страната живее на постоянен или временен на воден режим, а половината от българите нямат канализация.

Последвайте канала на

Novini.bg
4202 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.01.01 | 12:52

4

Поинтересувайте се в кв. Драгалевци дали има канализация. И там къщите са със септични ями.

2019.12.31 | 11:56

3

Престъпниците ,бандитите ,негодниците ,разбойниците пресушават реки и язовири за частни вецове ,за частни тецове заводи фабрики ,след което същите започват да строят водопроводи ,пречиствателни станци за да се нагушат и с парите на данъкоплатеца .

Ами да

2019.12.31 | 11:18

1

Канализациите са в градовете. По селата са на външни тоалетни и скептични ями. Така еот времето на Чърчил дето казваше "Там където си честитят банята и тоалетните миришат, там започва Ориента."

Stamatis

2019.12.31 | 11:55

2

На външните тоалетни, както казваш, по селата имвикат НУЖНИЦИ!А ямите не са сКептични, а сеПтични!

Добави коментар

Водещи новини