Диана Ковачева се срещна с делегацията на Общия съд на ЕС

  • 30 октомври 2012 20:13

  • 1018
  • 0
Диана Ковачева се срещна с делегацията на Общия съд на ЕС
©

Министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент се срещна с официална делегация от Общия съд на Европейския съюз, водена от председателя на съда Марк Йегер.

На срещата е била обсъдена натовареността на магистратите и съдебните реформи в България и в Общия съд на ЕС. У нас се провежда последователна реформа в съдебната система, с акценти върху укрепването на статута на магистратите и специализацията в съдилищата, е заявила министър Ковачева. Тя е посочила, че от 2007 г. досега са създадени 28 първоинстанционни административни съдилища, а от началото на миналата година функционират специализираните наказателни съдилища и прокуратура.

Предстои и изграждане на специализирани състави в областта на детското правосъдие, за което Министерството на правосъдието има подписан договор с швейцарското правителство на стойност 1 милион швейцарски франка, е съобщила Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. Тя е добавила, че в областта на законодателните реформи се планира въвеждането на стандарти за натовареност на магистратите, въвеждането на електронно правосъдие, подобряването на процедурите по назначаване и кариерно израстване на съдии, прокурори и следователи, както и на затвърждаване на практиките за прозрачност при избора на Висш съдебен съвет и на висши магистрати.

Министър Ковачева е съобщила, че при частичната промяна на състава на Общия съд през 2013 г. Министерството на правосъдието
е предложило на Министерския съвет кандидатурата на Мариана Кънчева, действащ към момента съдия от България в Общия съд, за
нов мандат. На срещата Марк Йегер е изразил подкрепата си за реформите, започнати от Министерство на правосъдието. Той е посочил, че обща цел е бързото и качествено правораздаване както за гражданите на България, така и за гражданите на ЕС. Председателят на Общия съд на ЕС е изказал одобрението си от действията на министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент и е подчертал, че тя се ползва с пълното доверие на институцията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1018 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини