Глобиха с 360 евро каварненец, купил краден телефон в Германия

  • 08 октомври 2012 15:01

  • 1295
  • 1
Глобиха с 360 евро каварненец, купил краден телефон в Германия
© Getty Images/Guliver

Добричкият окръжен съд призна финансова санкция, наложена на българин от германските съдебни власти, съобщи пресцентърът на институцията.

Районният съд в Брухзал е признал Данаил Д.Д. /23 г./ от Каварна за виновен във вещно укривателство. В Германия българинът купил през 2011 година от непознат мобилен телефон. Преди това апаратът бил откраднат от гражданин в заведение в Берлин. Според германските съдебни власти на подсъдимия е било известно, че телефонът струва около 800 евро и цената му надвишава двойно платената от него. Подсъдимият е можел да предполага, че апаратът е откраднат и е приел това с одобрение, посочва германската страна.

Производството в окръжния съд е образувано по искане на Федералната служба по правосъдие на Германия, което е обосновано с Рамково решение на Съвета на Европа за прилагане на принципа на взаимно признаване на разходи по съдебни процедури. Данаил Д. ще плати 360 евро глоба и разходи за водене на делото му в Германия, посочват от окръжния съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1295 1

Коментари 1

Добави коментар
GiFT

2012.10.09 | 09:44

1
Хехехе - как се е наиграл селския тарикат. Айде са хитрото "андершковкче" ще шари яко, заради един телефон, дето сигурно вече не струва и 200 евро:Р

Добави коментар

Водещи новини