Членовете на новия ВСС освободиха магистратските си длъжности

  • 01 октомври 2012 13:29

  • 730
  • 0
Членовете на новия ВСС освободиха магистратските си длъжности
©

Само 20-тина минути продължи извънредното заседание на Висшия съдебен съвет. На него досегашните съдебни кадровици освободиха от заеманите магистратски длъжности новите членове на съвета, съобщи БНР.

Рутинно и почти единодушно членовете на Съвета освободиха 17 от 19-те съдебни кадровици, които са и действащи магистрати. Голяма проблем се оказа освобождаването на съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд. Един от кадровиците се въздържа, друг гласува против, въпреки че по принцип процедурата е формална и просто трябва да бъде гласувана. Съдиите, които действат в момента, имат право до 3 октомври, когато ще встъпят в длъжност, да довършат делата, които гледат. Съдия Калпакчиев гледа т.нар. дело "Стойков-Николов". Ако мотивите му не бъдат готови до сряда, делото ще трябва да започне отначало. Има обаче обещание от страна на съдия Калпакчиев, че ще е готов с мотивите си, така че делото ще може да се придвижи нагоре по съдебните инстанции.

На заседанието присъства и правосъдният министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, за да си благодарят взаимно за съвместната работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини