Борис Велчев привиква за обяснения прокурора по делото на Мишо Шамара

  • 27 септември 2012 09:38

  • 1611
  • 1
Борис Велчев привиква за обяснения прокурора по делото на Мишо Шамара
©

Делото срещу Мишо Шамара и Сарафа за песента „Бяло, зелено и червено“ не е прекратено. Това заяви главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев преди заседанието на ВСС.

Той обаче посочи, че смята образуването на производството за необичайно и абсурдно. „Поисках среща с наблюдаващия прокурор Милко Момчев, за да ми обясни мотивите си, но няма как да упражня служебен натиск върху него и го накарам да прекрати производството“, обясни обвинител №1. Не искам да предричам изхода на това дело, но е излишно да се образува наказателно производство срещу толкова безвкусни неща, каза Велчев.

Помолен да направи оценка на стария състав на ВСС Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев каза, че това не е редно, тъй като той самия е част от съвета. Работата на ВСС ще остане недооценена в много отношения, заради скандалите, в които се замесваше. Въпреки това ВСС в рамките на възможното си гледаше работата, каза главният прокурор. Единственото, за което се надявам е, следващият ВСС да си вземе поука и да започне работа по решаване на един от най-големите проблеми – натовареността на съдиите, защото ние доста говорим, но не предприемаме никакви действия, категоричен е обвинител номер едно.

Последвайте канала на

Novini.bg
1611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2012.09.28 | 14:47

1
Браво Велчев , ти си истински орел ! Най-после някой откри от къде идват проблемите на републиката !!! Сега сериозно , ако един артист не може да каже какво мисли , имаме сериозен проблем ... а това е далеч по-безобидно от изпълнението на Пуси Райът , които са в занданя на братска Русия , пак зарад музика..

Добави коментар

Водещи новини