Пет години затвор за Заека, но не за убийството на Мирослава

  • 26 септември 2012 21:14

  • 4318
  • 4
Пет години затвор за Заека, но не за убийството на Мирослава
©

Единственият обвиняем за убийството на Мирослава Николова от Перник - Марио Любенов - Заека, бе осъден от Пернишкия окръжен съд на 5 години затвор заради производство на фалшиви пари. Прокуратурата поиска 10 години лишаване от свобода, но магистратите му дадоха наполовина, съобщи 24 часа.

"Ще обжалваме решението пред Апелативния съд", категорична бе защитничката на Заека Диана Ангелова. Лаборатория за фалшиви пари бе открита в Перник по време на специализираната полицейска операция "Автокрадците" през март 2011 г. Криминалистите се натъкнаха на нея докато тарашели дома на автоджамбазин в квартал Изток.

При обиск в дома на Марио полицията се натъкнала на фалшивите пари, които били с доста добро качество. Открити са 38 банкноти от по 5 лв. и 3 от по 10 лв. От дома на Марио е иззет компютър с файлове на фалшивите копюри, талони за храна и винетни стикери.

По делото с фалшивите пари бяха представени множество експертизи, че Заека страда от шизофрения. Вещото лице по процеса обаче се усъмни в диагнозата и поиска повторна експертиза. Така след множество изследвания в столичната клиника "Св. Наум" стана ясно, че Марио е разбирал и ръководил действията и постъпките си по време на престъплението. Сега Заека отново е в психиатрична клиника, но в Ловеч. Там медиците трябва да преценят дали е бил нормален по време на убийството на Мирослава.

16-годишната спортистка бе отвлечена и удушена на 7 октомври миналата година. За нейни екзекутори се сочат Заека и Стойчо Стоев - Чочо, който обаче се самоуби. Обвинителният акт сруще Любенов все още не е внесен.

"Очакваме това да стане след 7 октомври. Тогава ще изтече срока, в който се пазят разпечатките на мобилните телефони и ние няма да можем да ги изискаме и няма да е ясно кой на кого се е обаждал", поясни Ангелова.

Тя е внесла две жалби до ВКП с искане да бъде направен отвод на наблюдаващия прокурор по делото Пламен Найденов. Според защитничката на Заека в документите са посочени множество нарешуния. До момента обаче отговор по жалбите няма.

Последвайте канала на

Novini.bg
4318 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.10.05 | 15:44

4
Понеже не са сигурни дали той е замесен като убиец, затова му преписват друга присъда, ей така профилактично да полежи, за всеки случай, защото може и да е убиеца. Но може и да не е. Тия формалности за чакания, изчаквания на обвинение за да се проследят телефони е голяма простотия. Ако имаха желанието, щяха да го направят веднага.

2012.10.05 | 15:44

3
бе той да влезе веднъж в затвора...

2012.10.05 | 15:44

2
Няма такава държава!!!!!!!!!!!!!
ПРОСТ НАРОД

2012.10.05 | 15:44

1
А бе пак си съчиняват пълни глупости,важното е че повечето хора вярват...истината за това убийство така и няма да стигне до нас... на тоя тиквеник определено му е платена крупна сума пари за да му препишат всичко...след тия 5 годинки ще си харчи някъде спокойно :))) А пък вие си мислете че е понесъл наказанието "лишаване от свобода" :))

Добави коментар

Водещи новини