Ковачева: Съдебната палата в Перник е един от приоритетите на министерството

  • 14 септември 2012 11:05

  • 513
  • 0
Ковачева: Съдебната палата в Перник е един от приоритетите на министерството
©

През 2009 година стартира строителството по надстрояване на сградата на съда в Перник, което е финансирано от правосъдното министерство. Строежът обаче беше спрян през 2010 г. При тогаваше разговор в предния министър на правосъдието Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на тя даде уверение, че плановото дострояване е планирано за 2011 г. Сега още не е подновено това дострояване. Земетресението в Перник също повлия на сградата. Това създава неудобството на служителите и на гражданите. Какви бяха причините за новото спиране на строителството и кога се очаква да бъде завършен проекта, попита в пленарната зала Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, депутат от БСП.

По думите на правосъдния министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент екипът на повереното й министерство е заварил проектът по надстрояване на сградата на съдебната палата в Перник замразен от 2009 г. Причините били, че надстрояването е започнало, без конструктивните работи да са били завършени, а те самите не отговаряли на законовите изисквания.

Наясно съм, че положението е тежко, каза Ковачева. Ние сме предприели стъпки по възстановяване на обекта. След земетресението на 22 май допълнително внимание беше обърнато на сградата и й бе направен оглед, на който и аз присъствах, каза Ковачева. Министърът обясни, че в момента се изчаква издаването на акт образец 11, за да може ремонтната работа да продължи. За този обект има финансиране и е заложен 1 320 хил. лв. с ДДС. В момента, в който бъдат получени необходимите документи и след изтичане на необходимите законови срокове, строителството продължава. Аз лично съм се ангажирала с този проект, категорична бе Ковачева.

Аз не оспорвам вашата ангажираност с проекта, каза Найденов. Виждам, че наистина има осигурени средства, но не се очертава край на сагата със строителството. Година и половина вече само се препроектира, създават се някакви съвети, които не решават нищо. Трябва да се ускорят всички процедури, каза депутатът от БСП.

Моят екип започна работа по проекта през месец март и няма никакъв начин за съкратяване на законоустановените срокове, които министърът на правосъдието няма право да ускори. Тук не става въпрос за избор на нови строители, нито за финансиране. Няма как строителството да стане противозаконно, обясни Диана Ковачев. Проектът е един от приоритетите на Министерство на правосъдието, увери тя.
 

Последвайте канала на

513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини