Диана Ковачева: Номинираните за ВСС са познати лица

  • 13 септември 2012 08:47

  • 533
  • 0
Диана Ковачева: Номинираните за ВСС са познати лица
©

Правосъдието е за всички и така трябва да бъде. За съжаление братя Галева попаднаха в тези 4%, които се отклоняват от решението на съда за затвор. Но аз се надявам, че рано или късно те ще бъдат заловени и ще изтърпят наказанието си.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. Тя отказа да коментира случая, в който човек е осъден заради самозащита при обир. Иконописецът Йордан Опиц беше осъден на 5 години затвор от Висшия касационен съд, след като през 2007 г. уби крадец при опит да избяга.

В началото на годината Министерството на правосъдието разработи безпрецедентни, по своята прозрачност, правила за номиниране на членове на ВСС, отбеляза Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Част от тези правила беше и процедурата за номиниране, посочи правосъдният министър. „Факт – номинираните се оказват познати лица,” призна Ковачева. „От друга страна те са били номинирани от своите колеги.”

„Ако има такива, които наистина са съсипали системата, надявам се те да не бъдат избрани за членове на Висшия съдебен съвет,” каза още министър Ковачева.

Ще бъде жалко, ако кандидатите, които се представиха със своите качества пред очите на всички не влязат във ВСС, а накрая бъдат избрани онези, които не са показали такива, смята Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. „Надявам се, че това няма да се случи!”

Последвайте канала на

533 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини