Васил Петров: Новият ВСС трябва да си състави програма

  • 11 септември 2012 11:49

  • 753
  • 0
Васил Петров: Новият ВСС трябва да си състави програма
©

Позволявам си да подчертая, че общият ми юридически стаж е над 35 годиини - юристконсулт, прокурор, адвокат, инспектор към ВСС. Позволявам си да твърдя, че всичко в съдебната система познавам добре, това са неща, свързани пряко с работата на ВСС. Този ми професионален опит е залегнат в основата на концепцията ми за кандидатурата ми на член на ВСС.

Това каза един от кандидатите за член на ВСС Васил Петров, предложен от ДПС. Отчетност, статистика, отговорност, добро планиране - това, по думите му са необходимите качества на висшите магистрати. Никой, от никоя политическа партия през всичките години на стаж не е оказвал никакъв натиск върху мен и работата ми, заяви той.

Натовареността е част от работата на магистрата, засягащ ефикативността на съдебния процес, каза Васил Петров. Изключително тежък и сложен въпрос за решаване, наши и чужди експерти препоръчват да се вземат предвид броя на часовете за една година, които магистратът трябва да отработи, като се съобразява със сложността на делата. Нуждае ли се съдебната власт от административна реформа е въпрос, който трябва да се реши след решаването на въпроса за натовареността на органа, смята г-н Петров. Необходимите мерки, които трябва да бъдат предприети по отношение на забавянето на делата е сложен въпрос, но по думите му е необходимо случайно разпределение на делата. ВСС трябва да приеме своя програма на първо място. В тази програма новият състав ще си постави целите и задачите, които трябва да реши.

Последвайте канала на

753 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини