Разпитаха над 70 свидетели по делото "Дупнишка популярна каса"

  • 10 юни 2024 18:27

  • 545
  • 1
Разпитаха над 70 свидетели по делото "Дупнишка популярна каса"
© Pixabay

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нови четири заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", съобщиха от съда в Кюстендил. Заседанията ще се състоят през юли, септември и октомври, за които ще бъдат призовани по 15 свидетели от обвинителния акт на прокуратурата, както и неявилите се в днешното и предходни съдебни заседания.

От месец март до момента Окръжният съд в Кюстендил проведе седем заседания по делото, като разпита над 70 свидетели. Съдът наложи глоби от по 200 лв. на свидетели, които са редовно призовани, но не са се явили в зала, без да сочат уважителни причини за това. 

Съдът в Кюстендил насрочи ново заседание по делото "Дупнишка популярна каса"

БТА припомня, че делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни вреди чрез извършване на банкови сделки, за "изпиране на пари", като имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък, и за избягване установяване или плащане на данъчни задължения. Предвидените наказания за тези престъпления са глоби до 30 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество, както и лишаване от свобода до 15 години.

Нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер над 3,5 млн. лева, а невнесените данъчни задължения са за над 135 хил. лева. Потърпевши според обвинението са 226 души.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.10 | 23:17

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини