Съдът прекрати наказателното производство спрямо управителя на Дупнишката популярна каса

  • 29 октомври 2019 09:53

  • 453
  • 1
Съдът прекрати наказателното производство спрямо управителя на Дупнишката популярна каса
© Pixabay (архив)

Окръжният съд в Кюстендил прекрати на разпоредително заседание наказателното производство спрямо управителя на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков, заради смъртта му, съобщиха от съда.

Мъжът сам сложи край на живота си в Благоевград през септември. Прекратено е било и съдебното производство спрямо неговата съпруга Ивона Близнакова. Делото е било върнато на прокуратурата, заради нередовности в обвинителния акт. В него липсват задължителните фактически обстоятелства, водещи до ограничаване правото на защита на подсъдимата, доколкото това препятства възможността да научи обвинението в пълнота, се казва в мотивите на съдия Георгиева. Обвинението срещу двамата, повдигнато от Окръжна прокуратура-Кюстендил, беше за незаконна банкова дейност и пране на пари.

Определенията могат да се обжалват и протестират пред Софийски апелативен съд.

Съдът е отхвърлил искането на защитата на Ивона Близнакова за намаляване на размера на мярката й за неотклонение "парична гаранция" и тя остава 30 000 лв. По време на заседанието пострадалите от действията на Дупнишката популярна каса са били конституирани като частни обвинители.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Я Зък

2019.10.29 | 10:09

1

Бог да му прости. Избързал е. Сега с Гешев начело на правосъдието всички престъпници които си платят излизат. Помните ли Наглите, е Гешев се погрижи като смота папката с доказателства срещу тях като неоснователни и вече са на свобода.

Добави коментар

Водещи новини