Тръгва дело срещу Лечков

  • 03 септември 2012 07:38

  • 660
  • 0
Тръгва дело срещу Лечков
© Булфото

Днес в 10.00 часа в Окръжен съд - Сливен тръгва поредно дело срещу бившия сливенски кмет Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа..

Това е първото от серията дела срещу екскмета, които ще се гледат в Града под сините камъни. Досега делата срещу Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. бяха гледани в други съдебни райони, тъй като сливенските магистрати си правеха отводи.

Според наблюдаващия прокурор по делото Пламен Стефанов обвинението е, че като длъжностно лице Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. е използвал служебното си положение, за да набави облага за гражданско дружество. Става дума за направата на нова ограда на училище в града. Лечков наредил на директорката да прекрати обществената поръчка и да възложи изпълнението на ремонта на въпросната фирма. От прокуратурата коментираха, че стойността на поръчката не е предмет на производството. Ако бъде доказана вината на бившия сливенски кмет, той може да получи от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба от 3 до 5 хил. лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност.

В момента Лечков има пет дела в ход на различни инстанции и една оправдателна присъда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
660 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини