Зам.-градският прокурор на София с новини за Коцев и Паскал

  • 24 април 2024 13:39

  • 2849
  • 1
Зам.-градският прокурор на София с новини за Коцев и Паскал
© Булфото

Доказателства от специални разузнавателни средства и разпити на свидетели са наклонили везните прокуратурата да превърне бившия главен секретар на МВР Живко Коцев от свидетел в обвиняем.

Това заяви заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев. Според него доводите на наблюдаващите прокурори са ясно обосновани.

"Единственото, което мога да кажа, е, че знам, че по досъдебно производство има снимки, но коментар не мога да направя дали тези снимки, които са изтекли в публичното пространство, са снимките, които са по производството. Имам забрана от НПК да коментирам информация, събрана със СРС.

Съгласно кодекса използването на информация, придобита от СРС, различна от целта на наказателното производство, е престъпление", обясни Кръстев пред NOVA.

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Заместник-градският прокурор потвърди, че предстои да бъде издадена европейска заповед за арест на Никола Николов-Паскал, който е едно от лицата по скандала с митниците и данните за контрабанда.

"Искането ще бъде внесено в Софийски градски съд за издаване на европейска заповед за арест. Има процедура, която трябва да бъде спазена.

Направени са всички необходими действия, за да може той да бъде обявен за общодържавно издирване и делото да бъде внесено в СГС с искане за разрешение за издаване на европейска заповед за арест. Ако съдът издаде разрешение след това той ще бъде обявен за издирване и по каналите на "Интерпол", посочи той.

На въпрос защо точно сега са станали ясни детайлите по това досъдебно производство на фона на политическата нестабилност Кръстев беше категоричен, че за него "като магистрат и прокурор – това дали сме в предизборна кампания или не, няма никакво отношение към установяването на престъпна дейност към определени лица".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:05

1
❤️ Г­о­­­р­­е­­­щ­­и­­ ­­м­­­о­м­и­­­ч­е­­­т­­а­­­ ­­в­­и­ ­­о­­­ч­а­­­к­­­в­­а­т ­-­­ X­­1­8­.­­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини